انواع توپولوژی‌‌های Wireless

در محیط های Wireless دو نوع توپولوژی به شرح زیر وجود دارد:

  • Ad hoc mode

  • Infrastructure mode

AD HOC Mode

در انواع توپولوژی‌‌های Wireless کلیه کامپیوترها کارت شبکه بی‌‌سیم نصب خواهد شد و کامپیوترها بدون نیاز به‌‌ Access Point با یکدیگر به‌ صورت مستقیم ارتباط برقرار می‌‌کنند.

 

نوع دوم از انواع توپولوژی‌‌های Wireless

Infrastructure mode

در این نوع ارتباط کامپیوترهای Wireless با واسطه Access Point اقدام به برقراری ارتباط با یکدیگر خواهند کرد و هر کامپیوتر از طریق Access Point می‌‌تواند با سایر کامپیوترهای دیگر ارتباط برقرار نمایند.

 

در شبکه‌های Wireless استفاده از برخی فرکانس‌ها آزاد می‌باشد و برای استفاده از این نوع فرکانس‌ها که در زیر لیست شده است و تبادل اطلاعات بر روی آن‌ها نیازی به مجوز نمی‌باشد:

  • فرکانس ۹۰۰ MHZ تا ۹۲۸ MHZ
  • فرکانس ۲۴۰۰ MHZ تا ۲۴۸۳ MHZ
  • فرکانس ۵۱۵۰ MHZ تا ۵۳۳۰ MHZ و همچنین ۵۷۲۵ MHZ تا ۵۸۲۵ MHZ

فرکانس ۹۰۰ MHZ تا ۲۴۰۰ MHZ در اختیار سازمان یا شرکت خاصی نیست و کلیه لوازمی که نیاز به ارتباطات بی‌‌سیم داشته باشند مثل لوازم‌خانگی و همچنین بلوتوث و دستگاه‌‌های آشپزخانه معمولاً بر روی ۲۴۰۰ MHZ یا همان ۲.۴ GHZ کار می‌‌کنند.
به یاد داشته باشید که استفاده از چندین دستگاه Wireless که همگی بر روی یک فرکانس کاری کار می‌‌کنند می‌‌تواند باعث بروز همپوشانی فرکانسی شوند در این حالت کارایی ارتباطات تجهیزات بی‌‌سیم کاهش پیدا خواهد کرد.

امنیت در شبکه‌‌های Wireless:
توجه داشته باشید به‌‌ صورت پیش‌فرض کلیه افراد قادر به اتصال به شبکه Wireless شما خواهند بود برای افزایش امنیت خدمات شبکه و جلوگیری از دسترسی افراد به شبکه بی‌‌سیم از پروتکل‌‌ها و روش‌‌های رمزگذاری زیر استفاده خواهد شد.

  • WEP
  • WPA
  • WPA2

برای افزایش امنیت شبکه Wireless و جلوگیری از حملات به شبکه بی‌‌سیم یک سری از Option های امنیتی وجود دارد. شما می‌‌توانید با راه‌‌اندازی یک یا بیشتر از یکی از Option‌‌ های شبکه خود را در حد قابل‌ قبولی امن کنید.

Wired Equivalent Privacy یا WEP
WEP یک روش احراز هویت (Authentication) مختص به wireless Networking می‌‌باشد در این روش اطلاعات رمزگذاری خواهد شد و فقط به افراد مجاز که دارای کلمه رمز مربوط به WEP باشند اجازه دسترسی به شبکه Wireless داده خواهد شد.

این پروتکل دارای ضعف‌‌های امنیتی بسیاری می‌باشد و در حقیقت یک پروتکل با امنیت پایین می‌باشد. استفاده از WEP تا حدی می‌‌تواند امنیت شبکه‌‌های Wireless را تأمین کند و مانع از افرادی باشد که می‌‌خواهند به‌‌ صورت غیرمجاز به شبکه بی‌‌سیم

شما متصل شوند اما فراموش نکنید که یک Hacker حرفه‌‌ای می‌‌تواند به‌‌ راحتی کلیدهای رمز WEP را رمزگشایی کند و از این Level امنیتی عبور کند و به‌‌ صورت غیرمجاز به شبکه بی‌‌سیم شما دسترسی پیدا کند.

Wi-Fi Protected Access یا WPA
WPA یک پروتکل احراز هویت و رمزگذاری شبکه‌‌های بی‌سیم (Wireless) می باشد. اولین نسخه از این پروتکل WPA نسخه ۱ می‌باشد و نسخه دوم به نام WPA2 ارتقا یافت از نظر امنیت نسخه WPA2 قوی‌‌تر از WPA نسخه ۱ می‌باشد.
پروتکل WPA نسخه۱ و WPA2 برای پوشش امنیتی ضعف‌‌های WEP طراحی‌ شده‌اند.
دستگاه‌‌های جدید امروزه پروتکل WPA2 که یک پروتکل رمزگذاری و احراز هویت با امنیت بالا می‌‌باشد را پشتیبانی خواهند کرد.

از بهرین دیوایس های موجود در بازار میکروتیک است که در ایران هم به شدت پرطرفدار و کاربردی است.

Service Set Identifier یا SSID
به‌‌ منظور جداسازی WLAN ها از یکدیگر از SSID استفاده می‌شود در حقیقت SSID شماره شناسایی مربوط به شبکه Wireless می‌‌باشد که بر روی یک Access Point پیکربندی می‌شود. برای برقراری ارتباط بین Access Point ها و کامپیوترها

باید SSID هر دو دستگاه یکی باشد.
یک Access Point اقدام به ارسال SSID خود به‌‌ صورت Broadcst می‌‌کند و کامپیوترها می‌‌توانند SSID خود را از Access Point دریافت نمایند.
برای افزایش امنیت می‌‌توانید ارسال SSID به‌‌ صورت Broadcast را بر روی Access Point غیرفعال نمایید. (شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره امنیت در شبکه Wireless به مطالب موجود در قسمت آموزش مقدماتی‌‎ شبکه مراجعه کنید)

نقطه دسترسي (Access Points)
اين دستگاه سخت‌‌افزاري قادر به ارسال و دریافت فرکانس‌‌های رادیویی از کامپیوترها و تجهیزات شبکه بی‌‌سیم می‌‌باشد در شبکه‌‌های بی‌‌سیم خدمات شبکه محلی این دستگاه قادر به اتصال کامپیوترهای شبکه بی‌‌سیم به یکدیگر می‌‌باشد.
Access Point می‌‌تواند بخش شبکه کابلی را به بخش شبکه بی‌‌سیم یا همان Wireless LAN متصل نماید.

 

در این مطلب از سری آموزش مقدماتی‌‎ شبکه (آموزش Network) توضیحی درباره انواع توپولوژی‌‌های Wireless و ویژگی های آن را خدمت شما ارائه دادیم. و گفتیم که در توپولوژی Infrastructure کامپیوتر ها به Access Point وصل میشوند

و از طریق آن می توانند با کاربران دیگر ارتباط برقرار کنند و یا سرویسی را دریافت کنند و به صورت مستقیم با یکدیگر در ارتباط نیستند. همچنین در توپولوژی AD HOC گروهی از کامپیوتر ها که مجهز به کارت شبکه بی سیم می باشند می توانند

در محدوده ای مشخص با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. البته این نوع توپولوژی برای شبکه هایی مناسب است که تعداد کامپیوتر های آن کم باشد. امیدواریم که این مقاله از سری آموزش Network نیازهای شما را در رابطه با این مبحث بر طرف کرده باشد

و همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر به سایت زیر به قسمت آموزش مقدماتی‌‎ شبکه مراجعه نمایید.

  • استانداردهای شبکه Wireless

    استانداردهای شبکه Wireless در این قسمت از آموزش مقدماتی شبکه (آموزش Network) درباره تاریخچ…
  • دستگاه Access Point بی‌سیم

    دستگاه Access Point بی‌سیم در این مطلب از آموزش مقدماتی‌‎ شبکه (آموزش Network) به صورت ساد…
  • ۱۰ دلیل استفاده از freenas

    ۱۰ دلیل استفاده از freenas در زیر ۱۰ دلیل برای استفاده از فضای ذخیره سازی FreeNAS را برای …
بارگذاری بیشتر در شبکه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *